Briz

Новости Херсона
и области за сегодня

UA RU
Погода
  • #NewsBriz
  • ХЕРСОН
  • ХЕРСОНЩИНА
    • Геническ
    • Каховка
    • Скадовск
  • В УКРАИНЕ
    • НОВОСТИ ЗАПОРОЖЬЯ
    • НОВОСТИ КАМЕНСКОГО
    • НОВОСТИ КОНСТАНТИНОВКИ
    • НОВОСТИ КРАМАТОРСКА
    • НОВОСТИ ЛУЦКА
    • НОВОСТИ МЕЛИТОПОЛЯ
    • НОВОСТИ НИКОЛАЕВА
    • НОВОСТИ ОДЕССЫ
    • НОВОСТИ РОВНО
  • ПРОИСШЕСТВИЯ
  • ОБЩЕСТВО
  • ПОЛИТИКА
  • ТЕХНОЛОГИИ
  • СПОРТ
    • БОКС
    • ФУТБОЛ
  • АВТОТЕМА
  • #NewsBriz
  • ХЕРСОН
  • ХЕРСОНЩИНА
    • Геническ
    • Каховка
    • Скадовск
  • В УКРАИНЕ
    • НОВОСТИ ЗАПОРОЖЬЯ
    • НОВОСТИ КАМЕНСКОГО
    • НОВОСТИ КОНСТАНТИНОВКИ
    • НОВОСТИ КРАМАТОРСКА
    • НОВОСТИ ЛУЦКА
    • НОВОСТИ МЕЛИТОПОЛЯ
    • НОВОСТИ НИКОЛАЕВА
    • НОВОСТИ ОДЕССЫ
    • НОВОСТИ РОВНО
  • ПРОИСШЕСТВИЯ
  • ОБЩЕСТВО
  • ПОЛИТИКА
  • ТЕХНОЛОГИИ
  • СПОРТ
    • БОКС
    • ФУТБОЛ
  • АВТОТЕМА
Безрезультатно
всі результати
Briz
Безрезультатно
всі результати
На главную ОБЩЕСТВО

Вівсяне борошно зробило шоколад зі зниженим цукром смачнішим – Экономика

в ОБЩЕСТВО

Дослідники сподіваються, що їхній результат надихне виробників шоколаду, щоб більше людей могли однаково насолоджуватися солодощами й не вживати підвищені дози цукру

  • Посилання скопійованоlink copied

Темний шоколад, у якому до половини вмісту цукру замінили вівсяним борошном, виявився кращим на смак за шоколад з таким же низьким вмістом цукру, але без борошна. Принаймні так здалося добровольцям, яких науковці нагодували модифікованими шоколадками. На думку вчених, борошно дозволяє повернути шоколаду текстуру, яку дає цукор, завдяки чому і смак здається кращим, передає видання New Atlas. Стаття про шоколад опублікована у Journal of Food Science.

Як борошно замінює цукор?

Дослідники Університету штату Пенсильванія не сподівалися знайти солодкий замінник цукру. Навпаки, вони прагнули просто знизити кількість доданого цукру, що часто складає до половини всього шоколаду, але впливає на смак не лише через солодкість, а й просто через структуру. І нехай рисове й вівсяне борошно, яке вчені вивчали як замінник, через крохмаль не знизить калорійність смаколика, цукру все одно стане менше — як і ризиків від нього для здоров’я.

Шоколад із вівсяним борошном, який пропонували добровольцям. Kai Kai Ma / Penn State

Добровольці, яким пропонували звичайний шоколад із 54 відсотками цукру, а також шоколад із 25 відсотками цукру й додаванням борошна, відзначили, що різниці майже не було. Хіба вівсяне борошно дегустаторам більше припало до смаку, бо рисове мало «присмак крейди». Дослідники сподіваються, що їхній результат надихне виробників шоколаду, щоб більше людей могли однаково насолоджуватися солодощами й не вживати підвищені дози цукру.

  • Зменшити шкоду від шоколаду може також зниження вмісту у ньому жирів. Й механічна модель людського язика показала, що достатньо прибрати жир зсередини, але лишити назовні, щоб шоколад зберіг приємну текстуру.

Джерело

Джерело

Следующая новость
«Укрнафта» отримала додатковий дебіт газу завдяки двом дотискним компресорним станціям – Экономика

«Укрнафта» отримала додатковий дебіт газу завдяки двом дотискним компресорним станціям – Экономика

Использование материалов портала «Бриз» разрешается при условии указания активной гиперссылки на источник. Для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка в первом абзаце на конкретный материал.

Контакты:

Рекламный отдел:

sip.redactor@gmail.com

  • #NewsBriz
  • В ХЕРСОНЕ
  • В ОБЛАСТИ
  • В УКРАИНЕ
  • ПРОИСШЕСТВИЯ
  • ОБЩЕСТВО
  • ПОЛИТИКА
  • СПОРТ
  • АВТОТЕМА
  • ПОГОДА

© 2022 Херсонский городской портал "Бриз". При поддержке соообщества журналистов Херсонщины

Безрезультатно
всі результати
  • #NewsBriz
  • ХЕРСОН
  • ХЕРСОНЩИНА
    • Геническ
    • Каховка
    • Скадовск
  • В УКРАИНЕ
    • НОВОСТИ КАМЕНСКОГО
    • НОВОСТИ ЗАПОРОЖЬЯ
    • НОВОСТИ КРАМАТОРСКА
    • НОВОСТИ ЛУЦКА
    • НОВОСТИ НИКОЛАЕВА
    • НОВОСТИ РОВНО
    • НОВОСТИ ОДЕССЫ
  • ОБЩЕСТВО
  • ПОЛИТИКА
  • ТЕХНОЛОГИИ
  • АВТОТЕМА
  • СПОРТ
    • НОВОСТИ БОКСА
    • ФУТБОЛ
  • ПРОИСШЕСТВИЯ

© 2022 Херсонский городской портал "Бриз". При поддержке соообщества журналистов Херсонщины