З початку 2022 року ціни на харчові продукти в Україні збільшились у середньому на 25%. Найбільше подорожчали фрукти та овочі. Про це повідомляє Державна служба статистики.
Найбільше подорожчали:
- фрукти (60,2%),
- овочі (58,5%),
- риба (33,1%),
- хліб (29%),
- цукор (27,9%).
Єдиним продуктом, що у серпні 2022 року коштував дешевше, ніж у грудні 2021 року, стали яйця (-17%).
З початку року ціни на алкоголь збільшились на 23,6%, а на тютюнові вироби — на 13,3%.
Серед товарів непродовольчої групи найбільше в ціні додали паливні та мастильні матеріали (64%) та побутова техніка (25,9%).
Нагадаємо, за даними Держстату, в річному вимірі за підсумками серпня 2022 інфляція зросла до 23,8% з 22,2% за підсумками липня і 21,5% — за підсумками червня.