В Україні відпускні ціни виробників круп за рік зросли в середньому на 13−29%, а деякі продукти харчування — на 9−75%. Про це свідчать дані Міністерства аграрної політики та продовольства.
Станом на зараз відпускні ціни на:
кукурудзяну крупу в середньому по Україні становили 12,91 грн/кг (на 24% вище);
гречану крупу — 35,63 грн/кг (на 14% вище);
пшоняну крупу — 14,10 грн/кг (на 13% вище);
горохову крупу — 14,33 грн/кг (на 20% вище);
ячмінну крупу — 11,20 грн/кг (на 31% вище).
Також в Україні збільшилися на 16−29% відпускні ціни виробників на зернові та зернобобові культури за рік. Водночас за рік на 10% подешевшало жито.
При цьому закупівельні ціни на гречку у річному вимірі зросли на 18% (до 20161 грн/ тонну), на пшеницю (2,3 та 4 класу) — на 16% (до 7780, 7685, 7464 грн/т відповідно), на кукурудзу — на 27% (до 7007 грн/т) ячмінь — на 22% (6853 грн/т), соняшник — на 23% (16092 грн/т), а на сою — на 29% (16489 грн/т).
Відпускні ціни виробників на соняшникову олію в середньому становили 49,66 грн/кг (на 70% вище); на цукор — 22,09 грн/кг (на 75% вище); на молоко вищого гатунку — 21,75 грн/кг (на 14% вище); на масло вершкове — 174,12 грн/кг (на 9% вище).
Яловичину виробники продавали по 108,15 грн/кг (на 13% дорожче); свинину — по 89,61 грн/кг (на 5% дорожче); м’ясо птиці — по 58,81 грн (на 29% дорожче).