У невеличкому селі на Дніпропетровщині із назвою Шевченка місцеві мешканці почали готувати кашу з м’ясом для наших захисників.
Страві дали назву «Кадетська каша».
Бо здавна жителі між собою називають село Кадетами, з цього й пішла така назва каші.
— Починали ми її готувати з перлової крупи, адже це ситно, обов’язково з м’ясом. А з часом почали готувати з різних круп: гречка, рис, пшоно. Люди приносили баночки, передавали гроші, ми закупляли крупи та м’ясо. Щодня варили та закручували до ста банок з кашею, — розповіла місцева господиня Неля Шайхутдінова.
А зараз мешканці дружно готують для фронту ще й різноманітні млинці, пироги, ліниві голубці, вареники, котлети, чебуреки, булочки тощо. Готують із запасом та заморожують, аби у будь-який час передати нашим хлопцям смачні та корисні домашні страви.