Хоча консерви й мають славу продуктів, які можуть зберігатися довго у похідних умовах, для них теж є певні обмеження. Щоб не отруїтися, а ще й залишити незмінними смакові характеристики, треба дізнатися про правила зберігання.
Знайти смачні й корисні консерви м'ясні та замовити їх з доставкою по Києву та його околицях ви можете на Novus.Online.
Як зберігати закриту консерву: основні поради
Є певні базові умови, при яких ви можете зберігати консерви. Вони стосуються м’ясних, рибних й овочевих виробів. Потрібно, щоб:
-
температура не перевищувала 15°C;
-
вологість складала 75%;
-
приміщення достатньо провітрювалось.
Тож не варто тримати закриті консерви в холодильнику чи морозильній камері. Це погіршує їхні смакові якості. Особливо це стосується плодових консервів. Стежте додатково за виглядом упакування. Металеві банки частіше піддаються корозії, можуть деформуватися. А це значно зменшує їхній термін придатності.
При покупці консерви одразу перевірте її вигляд. На банках не має бути іржі, інших слідів корозії та механічних деформацій. Тоді шансів на тривале зберігання в закритому вигляді значно більше. Загальний термін придатності різний та залежить від додаткових компонентів й різновиду м’яса. Деякі можуть стояти до п’яти років.
Відкрита консерва: як правильно зберігати?
Відкривають консерву перед самим вживанням, адже потрапляння до неї повітря одразу ж скорочує термін придатності. Коли ви відкрили консервований продукт, ви маєте тримати його лише у холодильнику. Базові правила для зберігання:
-
після відкриття можна перекласти вміст у скляну або керамічну миску, але зберігати за таких умов можна близько доби;
-
вибирайте краще посуд з кришкою, в ідеалі підходить герметичний контейнер;
-
соус або розсіл не треба виливати, адже у ньому продукт зберігається краще;
-
не варто й позбавлятися верхнього шару жиру — він також виконує захисну функцію.
Зазвичай у закладах харчування зберігати відкриті консерви понад добу заборонено, проте домашні умови менш вимогливі. Перед вживанням завжди звертайте увагу на вигляд та запах вмісту банки.