19.12.2023 17:50
Bunge розробила новаторську рослинну альтернативу вершковому маслу — Beleaf™ PlantBetter. Як говориться у повідомленні компанії, новинка стала відповіддю на зростаючий попит з боку виробників харчових продуктів та пекарів у пошуку рослинних альтернатив, які відповідають якостям і функціональності традиційного молочного масла та можуть бути легко інтегровані в їх поточне виробництво, пише agronews.ua.
У Bunge зауважили, що досягнення точної аерації, об’єму та смаку, необхідних для таких продуктів як круасани, тістечка тощо, виявилося складним завданням для більшості замінників масла.
«Beleaf™ PlantBetter — це революційна інновація, розроблена компанією Bunge, яка поєднує в собі екологічні властивості рослинного масла з безкомпромісними сенсорними властивостями й дієвістю молочного масла», — запевнив президент Food Solutions у Bunge Аарон Бюттнер (Aaron Buettner).
У компанії пояснили, що Beleaf™ PlantBetter передає виразний аромат, смак і текстуру традиційного вершкового масла та являє собою суміш переважно кокосового, какао-масла, ріпаку та лецитину. Він має ті самі характеристики плавлення, що й молочний жир, і спочатку призначений для хлібобулочних виробів, а в майбутньому планується поширити його на інші молочні та кондитерські вироби.