Незважаючи на те, що більшість людей п’ють шампанське виключно в Новорічну ніч, є справжні поціновувачі цього напою. На ринку представлені сотні сортів від елітних та бюджетних брендів. Крім того, ігристе вино є одним з основних компонентів безлічі вишуканих коктейлів.
Його смак відмінно поєднуються з вермутом і різноманітними лікерами, а також із фруктами та солодощами. Ми підготували добірку смачних міксів із шампанським, що вразять вас своїм смаком та ароматним купажем. Зверніть увагу, що головним правилом приготування міксів із шампанським є використання високих охолоджених келихів.
1. Bellini
Культова рецептура від венеціанця Джузеппе Кіпріану, яка отримала назву на честь його видатного співвітчизника Джованні Белліні. Експерти живопису називають цього художника «неперевершеним майстром рожевих відтінків». Це один з улюблених напоїв Герберта Уеллса та Ернеста Хемінгуея. Мікс має характерний персиковий післясмак.
Склад інгредієнтів:
- шампанське (Prosecco або Fragolino) — 100 мл;
- свіжий персик великого розміру — одна штука;
- цукор — одна чайна ложка.
Приготування: Очищуємо персик від шкірки та подрібнюємо в блендері із цукром до стану однорідної маси. Отримане пюре додаємо у високий охолоджений келих. Наливаємо охолоджене ігристе вино і прикрашаємо цитрусовими. В інтернет-супермаркеті продуктів МАУДАУ можна придбати шампанське Фраголіно.
2. Мімоза
Коктейль має приємний солодкуватий присмак завдяки гармонійному поєднанню лікеру, шампанскього та соку. Відмінний варіант для урочистих вечерь.
Склад інгредієнтів:
- італійське (бажано) шампанське — 150 мл;
- апельсиновий сік «фреш» — 50 мл;
- будь-який апельсиновий лікер — 20 мл;
- одна столова ложка цукру.
Приготування: наливаємо приблизно 10 мл лікеру в невелику посудину, а цукор насипаємо в блюдце. Обідок келиху опускаємо спочатку в лікер, а потім у цукор. Наливаємо в келих компоненти та ретельно перемішуємо. Рекомендується прикрашати мікс цедрою цитрусових. Є альтернативний варіант міксу без лікеру, радимо його також спробувати.
3. Martini Royal
М’який коктейль, у якому відмінно поєднуються вермут і шампанське. Напій створює освіжаючий ефект.
Склад інгредієнтів:
- шампанське — 75 мл;
- білий вермут (Martini Bianco) — 75 мл;
- м’ята — 1 грам;
- лимон — половинка;
- лід у кубиках.
Преміальний алкоголь для вишуканих коктейлів можна замовити онлайн у маркеті важливих штук MAUDAU.
Приготування: Кидаємо в келих кубики льоду й одразу наливаємо шампанське та мартіні. Вичавлюємо сік із лимону і змішуємо з допомогою барної ложки. Прикрашаємо часточкою лайму та листям м’яти.
Також можна спробувати зробити альтернативний варіант із червоним вермутом Martini Rosso і вишневим соком замість лимонного. У будь-якому випадку задоволення від вживання гарантоване.