26.01.2024 15:58
Сумарна виручка України від експорту м’яса і субпродуктів за підсумками минулого року становила 892 млн доларів, тобто на 4% менше, ніж 2022 року. Про це повідомляє Українська асоціація аграрного експорту.
«Ключовою товарною позицією тут виступає м’ясо птиці – $800 млн (-6%), при цьому його продажі в натуральному вираженні збільшились на 3% – до 425 тис. т», – зазначають аналітики.
Також значні доходи були отримані й від експорту замороженої яловичини – $85 млн (+24%).
Щодо готових до вживання м’ясних виробів, то відзначалось зростання в сегменті ковбас – $4,6 млн (+60%) за продовження позитивної динаміки по готових та консервованих м’ясних продуктах – $30,6 млн (+41%).