09.01.2024 16:25
У селі Смідин Ковельського району гастрономічну культуру області представляє «Смідинська капуста». Місцеві господині готують цю страву в печі за рецептами, котрим десятки років. Про це повідомляє Суспільне.
Одними з тих, хто зберігає кулінарні традиції краю, є подружжя Козачуків зі Смідина. Як розповів господар Володимир Козачук, аби приготувати давню місцеву страву, спершу слід розпалити піч на бабиній літній кухні.
«Це чоловіча робота: накласти дров, підпалити, а далі все дружина робить», – каже волинянин.
Господиня Людмила Козачук говорить: печена капуста – це особлива страва. Зі слів волинянки, готувати капусту в печі навчилася від місцевих господинь 40 років тому, коли приїхала сюди жити. Як додає, відтоді ніде більш такої страви не куштувала.