Вчора, 16:00 Херсонці У рейтингу п’яти найбільших споживачів риби серед регіонів країни Херсонщина посідає четверте місце. Кожен мешканець області в середньому з’їв за минулий рік 14,5 кг рибної продукції.
Такі дані наводить Державний фонд меліорації та рибного господарства України.
У цьому дослідженні враховували усі види рибопродуктів: від сирої до копченої риби, консерви, ікру тощо.
Перше місце у рейтингу посідає Київська область (16,1 кг/особу), на другому — Одеська (15,1 кг/особу), третьому — Вінницька (14,7 кг/ос). П’яте місце посідає Житомирська область (14,4 кг/ос).
Найменше спожили у Закарпатській (8 кг/о.), Луганській (9,2 кг/о.), Тернопільській (9,4 кг/о.), Івано-Франківській (9,4 кг/о.), Харківській (9,5 кг/о.) та Львівській (9,6 кг/о.) областях.
Загалом у середньому кожен житель України з’їв за рік 12, 4 кг риби. Це не рекорд. Найбільше риби українці споживали у 2005 та 2010 роках — приблизно на 2 кг більше, а у 2015 — майже на 4 кг менше.
Українці споживають рибопродуктів майже стільки ж, як і олії. А от найбільший попит мають молочні продукти, картопля та інші овочі, хлібопродукти.
У переліку з десяти найбільш популярних продуктів, м’ясні займають сьоме місце (53,8 кг/о.).Вгору