3 листопада, 10:56 Херсонці З метою протидії обігу фальсифікованих харчових продуктів протягом жовтня 2021 року спеціалістами Чаплинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено обстеження 102 суб’єктів господарювання.
В результаті обстежень було вилучено з обігу 44,98 кг протермінованої продукції (5,88 кг молочної продукції та 39,10 кг м’ясної продукції) відповідно до статті 6 Закону України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції».
З відповідальними особами суб’єктів господарювання проведено роз’яснювальну роботу та наголошено на відповідальність, передбачену п. 7 ч.1 ст. 65 Закону України від 18.05.2017 № 2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин».
А саме, невиконання передбачених законодавством обов’язків щодо відкликання або вилучення з обігу небезпечних харчових продуктів, а також обов’язку щодо повідомлення компетентного органу про небезпеку, яку вони становлять для споживачів – тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі тридцяти п’яти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб – підприємців – у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат.
У випадку виявлення на прилавках магазинів неякісної продукції, або продукції у якої сплив термін придатності, звертайтеся до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за адресою: вул. Перекопська, 17, за тел. (0552) 32 – 17 – 37 або за адресою територіальних управлінь.
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області